چرا اربعین تنها برای سیدالشهدا علیه السلام است؟

واحد دین واندیشه تبیان زنجان-

 

چرا فقط برای امام حسین علیه السلام روز اربعین تعیین شده و برای امامان دیگر و حتی پیامبر اکرم صلی اللّه علیه وآله، مراسم روز اربعین نداریم؟

برای توضیح جواب این سوءال، به این مطالب توجه کنید:

فداکاری های امام حسین علیه السلام، دین را زنده کرد و نقش او در زنده نگه داشتن دین اسلام، ویژه و حائز اهمیت است. این فداکاری ها را باید زنده نگه داشت؛ چون زنده نگه داشتن دین اسلام است. گرامی داشت روز عاشورا و اربعین، در حقیقت زنده نگه داشتن دین اسلام و مبارزه با دشمنان دین است.

مصیبت حضرت امام حسین علیه السلام، برای هیچ امام و پیامبری پیش نیامده است. مصیبت امام حسین علیه السلام، از همه مصیبت ها بزرگ تر و سخت تر بود.

اگر عامل دیگری هم در کار نبود، همین عامل کافی است که نشان بدهد چرا برای امام حسین علیه السلام بیش از امامان دیگر و حتی بیش از پیامبر اسلام صلی اللّه علیه وآله عزاداری می کنیم و مراسم متعددی برپا می کنیم.

در ماه محرم سال 61ق. امام حسین علیه السلام، فرزندان، خویشان و یاران آن حضرت را کشتند و اسیران کربلا را به کوفه و شام بردند و همین اسیران داغدیده، روز اربعین شهادت امام حسین علیه السلام و یارانش، به کربلا رسیدند و همه مصائب روز عاشورا در آن روز تجدید شد و آن روز، روز سختی برای خاندان پیامبر بود.

دشمنان اسلام با به شهادت رساندن امام حسین علیه السلام، قصد نابود کردن دین اسلام را داشتند. دشمنان امام حسین علیه السلام تلاش کردند تا حادثه کربلا، به کلی فراموش شود و حتی کسانی را که برای زیارت امام حسین علیه السلام می آمدند، شکنجه می کردند و می کشتند.

در زمان متوکل عباسی، همه قبرهای کربلا را شخم زدند؛ مزرعه کردند و مردم را از آمدن برای زیارت قبر امام حسین علیه السلام، منع کردند. شیعیان هم برای مقابله با اینها، از هر مناسبتی استفاده می کردند که یکی از این مناسبت ها، حادثه روز اربعین است.

یکی از نشانه های موءمن، زیارت امام حسین علیه السلام در روز اربعین است. از حضرت امام حسن عسکری علیه السلام روایت شده است که علامت های موءمن پنج چیز است؛ پنجاه و یک رکعت نماز فریضه و نافله در شبانه روز، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، پیشانی بر خاک نهادن در سجده و بسم الله را بلند گفتن و یکی از وظایف شیعیان را اهتمام به زیارت اربعین بر شمرده اند.

معرفی و اهداف رشته علوم و معارف اسلامی 
 
این رشته یکی از چهار رشته نظری است و این دبیرستان در سال 1378 به همت بنیاد فرهنگی حضرت امام محمدباقر(ع) پایه گذاری شد و تاکنون چندین دوره فارغ التحصیل داشته با صددرصد قبولی کنکور که در دانشگاه های داخل و خارج مشغول ادامه تحصیل یا مشغول به کارند.
اهداف راه اندازی این رشته:
1- جذب و تربیت جوانان و نوجوانان علاقمند به مبانی تعلیم و تربیت اسلامی به عنوان نظریه پردازان علوم انسانی اسلامی.
2- آموزش توامان علم و دین.
3- تربیت مدیران کارآمد و متدین برای مسئولیت های اجرائی و قضائی  و سیاسی
4- ترویج روحیه دینی و معنوی در جامعه.
معرفی و مزایای رشته علوم و معارف اسلامی
**جایگاه شناخته شده و معتبر این رشته تحصیلی در میان مسئولین نظام
** محیط سالم و صمیمی،با نشاط و معنوی
** تدریس دروس تعالی بخش اعتقادی و اخلاقی  وفکری
**سرمایه گزاری در دروس کلیدی کنکور در این رشته(ادبیات عرب و زبان فارسی
** وجود بیست تست تخصصی ین رشته علاوه برکنکور علوم انسانی با ضریب فوق العاده بالا .
**رقبای کنکوری این رشته در مقایسه با دیگر رشته ها معمولا ضعیف تر و کامیابی داوطلبین این رشته در کنکور بسیار اطمینان بخش تر است.
** سهولت ورود در دانشگاهایی مانند امام صادق -ارشد پیوستهدانشگاه شهید مطهری- دانشگاه علوم قضایی- دانشگاه علوم رضوی و دانشگاه های بین المللی
** نیاز جامعه اسلامی به این رشته با توجه به گسترش مسائل شهری و مناسبات انسانی
 
معرفی و رشته های دانشگاهی که دانش آموزان  معارفی میتوانند  انتخاب کنند
 علوم قضایی - علوم سیاسی - زبان شناسی - امور بانکی - مترجمی - حقوق بشر
فلسفه و کلام-علوم مدیریتی - علوم و ارتباطات  - علوم اقتصادی - روان شناسی
 مشاوره - جامعه شناسی  - برنامه ریزی شهری - اقلیم شناسی - علوم دفاعی
 باستان شناسی- علوم تربیتی - علوم خدماتی - محقق و پژوهشگر و...
دغدغه دانش آموزان و اولیاء دانش آموزان معمولا دو مساله است: آینده  تحصیلی - آینده شغلی باتوجه به جایگاه این رشته و  براساس مزیای که گفته شد و هم چنین وضعیت دانش آموختگان این رشته و تجربه بدست آمده آینده شغلی دانش آموزان روشن و تضمین شده است.چرا که آینده شغلی این عزیزان مربوط میشود به عوامل ذیل:توانمند بودن و قابلیت آنها و ثانیا به نیاز جامعه و کمبودهایی که وجود دارد  و این نیاز افزون هم خواهد شد و ثالثا تجربه چندین ساله این مدارس و شاغل  شدن آنان و رابعا مقبولیت فارغ التحصیلان این رشته از سوی مسئولین اجرائی و قضائی و لازم به ذکر است که ادامه تحصیل چندنفر از دانش آموختگان در داننشگاهای معتبر جهانی در رشته های صلح جهانی و حقوق بشر و اثر گذاری خاص آنان در آن جوامع دیگری از توفیق این رشته است.