تقویت روحیه کتاب خوانی

از گذشته کمتر به مطالعه کتاب علاقه داشتم و بعد از شروع مطالعه یعنی چهار یا پنج صفحه که ادامه می دهم خسته می شوم و دیگر ادامه نمی دهم و این باعث شده که تا در درس های دانشگاه هم پیشرفت مطلوب نداشته باشم. لطفا راهنمایی ام کنید که چه کار کنم تا روحیه کتاب خوانی ام را تقویت کنم؟

تشویق به مطالعه

این چند نکته را مد نظر داشته باشید:

- موضوع های مورد علاقه تون رو بشناسید و سعی کنید بیشتر علاقه هاتون رو هدفمند کنید. مثلا خواندن رمان خوب است اما اگر صرفا به رمان علاقه داشته باشید و مطالعه کنید شاید اطلاعات علمی کافی بدست نیاورید. امام علی (ع) می فرماید: جستن دانشی را نیکو می شمارند که موجب اصلاح وجود آدمی گردد . «دانشی که تو را اصلاح نکند گمراهی است .»

- برای مطالعه، برنامه آهسته و پیوسته و با جدیت داشته باشید. مثلا مقید باشید روزی پنج صفحه را حتما مطالعه کنید حتی اگر خسته بودید به این تعهد خود عمل کنید.

- علل کاهلی در این امر را بشناسید در این خصوص لازم است کمی به عقب برگردید و علل را شناسایی کنید. 

- بهتر است زمان خاصی را برای مطالعه در نظر بگیرید تا به این امر شرطی شوید و عادت کنید. 

- روش های مطالعه را خوب بشناسید و به هر نوع که علاقه بیشتری دارید روی آورید. مثلا اگر مطالعه در اینترنت یا در تب لت یا ... را می پسندید آن را ادامه دهید.

- گاهی اوقات از مکان های استثنایی و هیجان انگیز استفاده کنید تا مطلبی که مطالعه می کنید همراه آن خاطره در ذهن شما ماندگار شود; مثلا در یک شب بارانی با یک چتر و یک چراغ قوه زیر باران بروید و مطلب را مطالعه کنید و یا در یک مکان تاریخی و قدیمی به تفکر و مطالعه در مورد مطلب مورد علاقه خود بپردازید.

با کتاب آنچنان شاد و مهیج برخورد کنید که گویی به دوست داشتنی ترین دوست خود رسیده اید. حتی با آن شوخی کنید و حرف بزنید.

- کیفیت مطالعه را بالا ببرید. به روخوانی سطحی در حالت پراکندگی فکر قناعت نکنید. با مفهوم و معنای مطلب ارتباط برقرار سازید تا آنچه را که مورد نیاز است به خوبی درک کنید.

- گاه مقرر ساختن یک پاداش مشروط برای مطالعه حجم خاصی از کتاب به هیجان و لذت مطالعه می افزاید و نوعی اثر تشویقی بر فرد می گذارد. این پاداش ها می تواند دیدن یک برنامه تلویزیونی، رفتن به مکانی خاص، انجام یک فعالیت مورد علاقه یا حتی خوردن یک خوراکی محبوب باشد; مشروط بر آن که میزان تعیین شده مطالعه شده باشد!

- اگر تنوع موضوعی شما را از مطالعه منصرف میکند در یک زمان به یک موضوع بپردازید.

- با کتاب آنچنان شاد و مهیج برخورد کنید که گویی به دوست داشتنی ترین دوست خود رسیده اید. حتی با آن شوخی کنید و حرف بزنید.

- با افرادی که اهل مطالعه هستند معاشرت و مباحثه کنید. شک نکنید این امر شما را در جهت مطالعه ثابت قدم می کند. 

- از اجرای برنامه های روزانه فقط برنامه ی همان روز را انجام دهید و مطلقاً به این که چند صفحه نخوانده باقی مانده فکر نکنید.

 

مرکز مشاوره تبیان

معرفی و اهداف رشته علوم و معارف اسلامی 
 
این رشته یکی از چهار رشته نظری است و این دبیرستان در سال 1378 به همت بنیاد فرهنگی حضرت امام محمدباقر(ع) پایه گذاری شد و تاکنون چندین دوره فارغ التحصیل داشته با صددرصد قبولی کنکور که در دانشگاه های داخل و خارج مشغول ادامه تحصیل یا مشغول به کارند.
اهداف راه اندازی این رشته:
1- جذب و تربیت جوانان و نوجوانان علاقمند به مبانی تعلیم و تربیت اسلامی به عنوان نظریه پردازان علوم انسانی اسلامی.
2- آموزش توامان علم و دین.
3- تربیت مدیران کارآمد و متدین برای مسئولیت های اجرائی و قضائی  و سیاسی
4- ترویج روحیه دینی و معنوی در جامعه.
معرفی و مزایای رشته علوم و معارف اسلامی
**جایگاه شناخته شده و معتبر این رشته تحصیلی در میان مسئولین نظام
** محیط سالم و صمیمی،با نشاط و معنوی
** تدریس دروس تعالی بخش اعتقادی و اخلاقی  وفکری
**سرمایه گزاری در دروس کلیدی کنکور در این رشته(ادبیات عرب و زبان فارسی
** وجود بیست تست تخصصی ین رشته علاوه برکنکور علوم انسانی با ضریب فوق العاده بالا .
**رقبای کنکوری این رشته در مقایسه با دیگر رشته ها معمولا ضعیف تر و کامیابی داوطلبین این رشته در کنکور بسیار اطمینان بخش تر است.
** سهولت ورود در دانشگاهایی مانند امام صادق -ارشد پیوستهدانشگاه شهید مطهری- دانشگاه علوم قضایی- دانشگاه علوم رضوی و دانشگاه های بین المللی
** نیاز جامعه اسلامی به این رشته با توجه به گسترش مسائل شهری و مناسبات انسانی
 
معرفی و رشته های دانشگاهی که دانش آموزان  معارفی میتوانند  انتخاب کنند
 علوم قضایی - علوم سیاسی - زبان شناسی - امور بانکی - مترجمی - حقوق بشر
فلسفه و کلام-علوم مدیریتی - علوم و ارتباطات  - علوم اقتصادی - روان شناسی
 مشاوره - جامعه شناسی  - برنامه ریزی شهری - اقلیم شناسی - علوم دفاعی
 باستان شناسی- علوم تربیتی - علوم خدماتی - محقق و پژوهشگر و...
دغدغه دانش آموزان و اولیاء دانش آموزان معمولا دو مساله است: آینده  تحصیلی - آینده شغلی باتوجه به جایگاه این رشته و  براساس مزیای که گفته شد و هم چنین وضعیت دانش آموختگان این رشته و تجربه بدست آمده آینده شغلی دانش آموزان روشن و تضمین شده است.چرا که آینده شغلی این عزیزان مربوط میشود به عوامل ذیل:توانمند بودن و قابلیت آنها و ثانیا به نیاز جامعه و کمبودهایی که وجود دارد  و این نیاز افزون هم خواهد شد و ثالثا تجربه چندین ساله این مدارس و شاغل  شدن آنان و رابعا مقبولیت فارغ التحصیلان این رشته از سوی مسئولین اجرائی و قضائی و لازم به ذکر است که ادامه تحصیل چندنفر از دانش آموختگان در داننشگاهای معتبر جهانی در رشته های صلح جهانی و حقوق بشر و اثر گذاری خاص آنان در آن جوامع دیگری از توفیق این رشته است.